Callans Trä – Elitprov i Gällö 2020

CALLHANS TRÄ Elitprovet i Gällö lockade 7 st hundar till att starta på årets elitprov.

Som vanligt hade vi till deltagarna och domarnas belåtenhet förläggningen och kollegium på CAMP VIKING i Gällö.

Torsdagen då provet började kom och med den en storm utan dess like. Trots detta så åkte hundägarna ut med sina domare till utlottade provrutor runt om i Bräcke kommun för att försöka få till ett 1a pris under dagen, ja alla hundägare satsar väl alltid på just en 1a under en provdag.

Vägvisarna tog ut deltagarna och domarna på ställen där de visste att det fanns hare på provmarkerna, men i den hårda stormen så var harslagen svåra att finna för de flesta hundarna. Bästa hund under torsdagen blev finska stövaren Kläppgärdes Vissla med ägaren Jimmy Sjöberg som lyckades driva till sig 120 minuter under provdagen. Vidare så lyckades två hamilton stövare ifrån Åhlstigens kennel tillika kullsyskon driva ihop till en 3a, nämligen Åhlstigens Benjo och Åhlstigens Ella. Åhlstigens Benjo som var provvinnare 2019 på provet visade återigen att han är en kämpe att räkna med när förhållanden är svåra för hundarna.

På fredagsmorgonen hade stormen bedarrat och vädret verkade vara ganska bra för stövarjakt.

Men något var det ute i naturen för det visade sig att det återigen var svårt för hundarna att få de kritvita hararna att sprätta upp ur sina daglegor framför hundnosen.

Endast en hund hade förmågan att få till ett 1a pris under dagen. Fredagens bästa hund blev finska stövaren Bryngelsbo Tami ägare Peter Brink som lyckades få till ett första pris.

På kollegiet under fredags eftermiddagen var spänningen stor över vilken hund som vunnit provet.

När samtliga drevprov redovisats visade det sig att finska stövaren Kläppgärdes Vissla visat en jämnhet under bägge provdagarna med pris drev bägge dagarna. Med 120 minuter på torsdagen och 67 drevminuter på fredagen blev hon vinnare av CALLHANS TRÄ elitprov 2020. Efter kollegiet återstod prisutdelningen både för provet 2019 där Åhlstigens Benjo vann och nu när årsmötet för J/H stövarklubb blivit inställt på grund av Corona fick ta emot sitt vinnarpris nu istället.

Vi i Jämtland/Härjedalens stövarklubb och medlemmarna i Bräcke stövargille gratulerar

Jimmy Sjöberg och hans eminenta Kläppgärdes Vissla till vinsten och med det blev hon provets bästa hund.

Per Andersson.