mar 23

Sammandrag med bilder och text av rävjakten i Skucku/Bingsta

Rävjakt där byarna samarbetar

 

Förra året anordnade vi en rävjakt utan att veta alls hur intresset skulle vara. Intresset visade sig vara större än vi trott och tre rävar fälldes under den jakthelgen. Därför gjorde vi om det hela i år igen.

Jakt i två dagar med soppa och bröd lördag em och där den som ville fick lägga frivilligt bidrag till Barncancerfonden förra året och Bassefonden i år.

Alla som ville vara med fick anmäla sig.

Skapligt med nysnö. Några få minusgrader och betydligt mer gynnsamt än förra året.

Under lördagen hade vi 27 deltagare som delades upp på olika områden där varje område hade sin egen hundförare.

Första räven sköts ganska snart på drev för en Schiller. Räven smet dock ner i gryt och det tog sin lilla stund av arbete att få ut den döda räven.

Ytterligare en räv smet under ett hus och klarade sig den här gången. Samma hund hittade strax efter ännu en räv som sköts. Därmed var första dagens jakt över och vi samlades i Skucku Bygdegård för lite soppa som J/H Stövarklubb bjöd på och avslut av en händelserik dag.

Söndagen lockade 18 deltagare. Ungefär samma väderförhållanden som dagen innan.

Schillern fick tag på räv som gick i gryt på grannmarken.

”Finnstövarn” fick tag på en räv som till sist sprang i pass för hundföraren.

Därefter avslutades årets version av vår rävjakt i byarna Skucku och Bingsta i södra Jämtland. Några kände sig inte riktigt färdig med detta och fortsatte med jakten i Hackås där de sköt ännu en räv.

Vi som varit med och arrangerat detta med stöttning av Jämtland/Härjedalens Stövarklubb och Jägareförbundet Berg är väldigt glada att intresset har ökat för rävjakt här i krokarna.

Av de pengar som skänkts av deltagarna kommer 460:- att sättas in på Bassefonden.

Stort tack till Skucku by och Bingsta vvo ,samt alla deltagare och ett extra tack till de hundförare som ställde upp. Peter Brink, Henric Karlsson, Markus Zackrisson, Niklas Wiklund

Ola Nord

Pär Nord

Kela Sivertsson

Hans-Erik Johansson

Samtliga bilder tagna av Pär Nord.

Henrik karlsson med Rysstövarn och terriern. Hundförare och skytt på andra räven på lördagen.

Henrik karlsson med Rysstövarn och terriern. Hundförare och skytt på andra räven på lördagen.

Schillerstövare, ägare Niklas Wiklund, Tyskterrier och Skytt Ola Nord och Lukas Hansson som till sist drog upp räven från grytet.

Schillerstövare, ägare Niklas Wiklund, Tyskterrier och Skytt Ola Nord och Lukas Hansson som till sist drog upp räven från grytet.

Bild med Simon Olausson och söndagens räv.Samt skytten Markus Zackrisson, Finnstövarn och Kela Sivertsson längst till höger.

Bild med Simon Olausson och söndagens räv.Samt skytten Markus Zackrisson, Finnstövarn och Kela Sivertsson längst till höger. Finnstövare är från Thord Berglund. Bjärmhöjdens Oryx.

Samlingsbilden är från lördag morgon inför jakten.

Samlingsbilden är från lördag morgon inför jakten.

Helgen är ihopskriven och sammanfattad av Anna-Karin Einebrant Johansson.