2018 – en fantastisk höst för Trollmaxens Carma

Ham. Trollmaxens Carma-13 och Mats Eriksson

Den här hösten och förjulsvintern har Mats Eriksson och hans hamiltontik Trollmaxens Carma haft fullt upp med tävlande. Det ena ger det andra när det går bra. Det började med KM och DM-uttagning i Strömsund i månadsskiftet september-oktober där Trollmaxens Carma placerade sig som trea bland 24 deltagare och gick vidare till DM. Ett DM där Jämtland-Härjedalens stövarklubb mötte Västernorrlands och Gävleborgs stövarklubbar i kamp om två platser till SM.

     I mitten av oktober stod vår klubb som värd för DM som även det var förlagt till Strömsund. Här tog Carma andraplatsen av nio startande och gick vidare till SM i Vrigstad, Småland.

     I november var det dags för SM och här startade tio hundar. Även här gick det riktigt bra för Trollmaxens Carma som blev tvåa. Fantastiskt bra tyckte vi som på hemmaplan försökte följa direktsändningarna från tävlandet via datorn.

     Har man blivit tvåa på SM är man direktkvalificerad till Nordiskt mästerskap, ett mästerskap för stövare mellan Norge, Sverige och Finland, som i år gick i skogarna runt Luleå den 1–2 december. Där startade tolv hundar och nu hamnade Trollmaxens Carma på en sjätte plats. Även från den tävlingen var det direktrapport från tävlingarna via datorn. Nordiskt mästerskap är en lagtävling där årets vinnare var Finland, Sverige blev tvåa och Norge trea.

Grattis till Mats och hans duktiga tik, femåriga Trollmaxens Carma som alltid tycks göra bra dagar i skogen och där alla tävlingsdagarna är gjorda på barmarksföre.

Text och foto: Rolf Pellving