Dressyrledarkurs Resele

för dressyrledare 21-22 april i Resele

Initiativtagare till kursen var Marie Lindström från Sidensjö, medlem i Västernorrlands Stövarklubb som inviterade dressyrledare från Jämtland-Härjedalens Stövarklubb till att friska upp kunskaperna. Detta skedde på Henrik Kåréns hemmamarker i Resele, vid Tängsta stugby som var väl lämpad för ändamålet. Vi blev en grupp på 15 deltagare, 9 stycken från Västernorrlands- och 6 stycken från Jämtland-Härjedalens Stövarklubb, vilket var ett lämpligt antal för att alla skulle kunna känna sig delaktiga.

Kursledaren Stig-Olof Lövgren från Påläng söder om Kalix är gammal i gamet och det här var ett ämne som han behärskade till fullo. Han är Svenska Stövarklubbens utbildningsledare i jakthundsdressyr och som har varit med och utarbetat en utbildningsplan för dressyrledare. Sådana här gånger är det trevligt att få vara kursdeltagare. Stig-Olof varvade teorin inomhus med exempel från hans långa erfarenhet av hundar och dess ägare med avbrott för praktiska övningar ute på gårdsplanen. Vi fick uppleva ett riktigt skitväder under lördagen, det kom blötsnö, men vad gjorde det. Stövarfolket är ett härdat släkte så vi genomförde övningarna under muntra tillrop till varandra.

En stor positiv överraskning var Henrik Kårén som kock. Han skall ha all heder åt sina anrättningar, maten är viktig och här var Henrik en tillgång.

Den här kursen var mycket lyckad med ett bra samspel mellan Stig-Olof, Marie och Henrik. Vilken tur undertecknad hade som fick möjlighet att vara med. Nu känner vi oss rustade att ta itu med våra egna dressyrkurser på hemmaplan. Det här konceptet kan verkligen rekommenderas till alla lokala hundklubbar som ett led i sin klubbs medlemsvård. I dag gäller det att ta hand om de medlemmar vi har kvar och se till att de får valuta för sitt medlemskap.

Rolf Pellving

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sittande: Ledaren Stig-Olof Lövgren, Ingrid Fredriksson, Anders Olofsson,

Rolf Pellving, Tommy Wester, Marie Lindström, Gunilla Pålmyr 

Stående: Jan-Erik Hellman, May-Britt Pellving, Oskar, Per Sedin,

Lasse Siltamäki, Jari Niiranen, Stefan Nilsson

Saknas Henrik Kårén, han höll i kameran

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kursledaren Stig-Olof Lövgren (foto Rolf Pellving)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Initiativtagaren Marie Lindström (foto Rolf Pellving)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stig-Olof Lövgren leder hundflocken (foto Rolf Pellving)