Västgård Game Fair 2017

 Över 17 000 personer besökte lantlivs- och vildmarksmässan Västgård Game Fair i Kall, där Jämtland-Härjedalens Stövarklubb valde att visa upp sina stövarraser under dagarna tre.

     När det gällde att bemanna montrarna och övriga arbetsuppgifter var vår klubb förstärkt med stövarentusiaster från grannlänen Västerbotten, Västernorrland, Gästrikland och Dalarna. I år presenterades sex olika stövarraser, nämligen hamilton-, schiller-, luzern-, småland- samt finsk och rysk stövare.

     Eftersom jag vet att vi här i Jämtland har den största mönstringen av stövarraser över huvud taget i Sverige, alla mässor inräknade, vill jag nämna att detta gör sig inte själv. Vår klubb, Jämtland-Härjedalens Stövarklubb, har turen att Curt Alstergren funnits med oss i många år. Curt har alltid haft ambitionen att klubben skall synas utåt.

     När Fäviken Game Fair startade för många år sedan, fanns Curt på plats av eget intresse med sin finska stövare. Han hade då sällskap av Pär Nord med hamiltonstövare och Tore Eriksson med smålandsstövare. De satt på sina ryggsäckar i långgräset på Fäviken, representerande Jämtland-Härjedalens Stövarklubb. På den tiden fanns inga montrar att ta skydd under när vädret var ogästvänligt. Här kan man tala om eldsjälar och entusiaster som inte räds extra arbete. Under många år har Curt administrerat mellan 30 till 40 personer som hjälper till i montrarna, kokar kaffe och steker korv med bröd att bjuda hundintresserat folk på.

     Inför starten av den nya mässan i Västgård fanns Curt Alstergren och Nisse Hermansson med som kontaktpersoner för vår klubb, där de var med om att utforma hundtorget m.m. Som brukligt är nämns bara männen vid namn och det mönstret tänker jag bryta. Bakom varje framgångsrik man finns det enastående kvinnor och i det här fallet är det Curts fru Gerd och Nisses fru Anna-Greta som hjälper till med det mesta. Det är tack vare dem som vi alla kan samlas vid de gemensamma middagarna vid grillbordet. Det brukar vara en av dagens höjdpunkter.

     Den här listan på medhjälpare kan göras lång men jag stannar här denna gång. Det behövs många som samarbetar för att ro detta i land. Ett stort tack till alla i klubben som medverkat.

     Jag har sagt det förut och jag säger det igen, i vår klubb jobbar vi tillsammans över rasgränserna, alla hjälps åt. Vi får beröm för det av de som kommer från andra klubbar, det är något som de inte är vana vid.

     Det var musikunderhållning på dagtid i mässområdet och på stora scenen samt i restaurangtältet kvällstid. Det fanns också möjlighet till dans på den nybyggda danslogen.

     Vädret var med oss även denna gång, både utställare och besökare var nöjda. Ett stort tack till er alla som på något sätt bidrog till att vi kunde genomföra vår del av mässan och väl mött nästa år.

Text och foto: Rolf Pellving

Mot hundtorget

 

Helene Sjögren o Peter Knapp, Gustav Johansson och Mattias Helin har tänt upp för kaffekokning och stekning av tilltugget

 

Hundgatan

 

Rolf Pellving, Agneta och Harry Tengström, Rönnöfors

 

Hamiltonmontern med Anders Olofsson, Mats och Mathilda Eriksson

 

Lotteriförsäljning – Lars Olofsson, May-Britt Pellving, May och Ove Söderström

 

Luzernerringen med Pernilla Sjöstrand som visar sina hundar

 

Per Roos och Jimmie Guttormsson

 

Jimmie Guttormsson, Lars Lohman och Inger Sjögren, Järvsö

 

Ryska stövarmontern – Peter Forsberg och Anna Nordén med sonen Ny

 

Gustav Johansson, Curt och Gerd Alstergren, Sigrid Gerdin, Carina Lindell och Anna-Greta Hermansson steker kolbullar som lunch till de som jobbar 

 

Gerd Alstergren och Nisse Hermansson

 

Rasparad – finska stövare

 

Rasparad – rysk stövare med Anna Nordén

 

Rasparad – finska stövare – Helen Sjögren och hunden går åt varsitt håll

 

Riddaren var också med i rasparaden med sin hund

 

Helge Koivusaari

 

Finska stövarmontern med Helge Koivusaari, Tommy Wester, Marie Lindström och Ingeborg Koivusaari

 

Doris och Kjell Persson, Husås köper lotter av May-Britt och Isabelle Pellving

 

Bertil Andersson säljer lotter till Kasper och Roger Persson

 

Smålandstövarmontern med Åsa Klockerud

 

Nisse Hermansson, Åsa och Anders Klockerud

 

Hundgatan – lottförsäljning av Helge och Ingeborg Koivusaari

 

Första sidans vinstlista

 

Andra sidans vinstlista

 

Finska stövarmontern med Tim Knapp och Anna Fockström

 

Gerd och Curt Alstergren, Anna-Greta och Nisse Hermansson samt Bertil Andersson ordnar fredagskvällens grillmiddag

 

Regnet började innan grillningen var klar

 

Uppdukat i montrarna inför fredagskvällens middag

 

Fredagens middag – Lill Wiklund, Ljustorp och Maritha Lithander, Strömsund

 

Fredagens middag – Peter Knapp och Helen Sjögren, Mats och Mathilda Eriksson

 

Fredagens middag – Inger Sjögren och Lars Lohman, Ingeborg och Helge Koivusaari, Anna Nordén, Åsa Klockerud, May-Britt och Isabelle Pellving

 

Kön till laxstutarna

 

Diverse motorfordon

 

Nere vid Kallsjön

 

Piper Cub

 

RC-3 Seebee –  Gunnar ”Spökis” Anderssons ögonsten 1954-1963

 

Vikingabåt

 

Kolbullepannor i långan rad

 

i väntan på att kolbullarna skall bli klara

 

Nisse Hermansson

 

Lördagens middag – Anna-Greta och Kjell Lind, Lill Wiklund, Åsa och Anders Klockerud, Marita Lithander och Gustav Johansson, Klas Törmarks rygg och Anna-Greta Hermansson

 

Lördagens middag – 

 

Lördagens middag – 

 

Lördagens middag –

 

Lördagens middag – Peter Knapp och Per Roos