Stövarjaktens Dag i Gräftåvallen den 19 oktober 2013

Stövarjaktens Dag började med hård vind och nattgammal nysnö. Vi släppte först i Storgräftån, Tomas Engstrand och Sven-Olof Nilsson var hundförare för varsitt glatt hargäng, där Sven-Olofs hund, Nilsdrevets Greven, relativt snabbt fick en hare på benen som gick mot fjällkanten och sportstugeområdet.

     Tomas unghund fann inte haren utan drog på egen hand och hamnade bland stugorna. Då sattes Pär Nords hund, Östansjöns Ila, i arbete och Tomas gäng hittade en hare som lurades upp ur daglegan och fick fällas av Marcus med sin son som glad åskådare. Det var Marcus andra harjaktsdag.

     Sedan var det dags att samlas vid fäbodvallen i Storgräftån där vi drack kaffe med kaka samt åt grillkorv med bröd i det nu lugna soliga vädret. Vi bytte område och Sven-Olof släppte åter sin hund samt Curt Alstergren släppte sin, Ulvfsveåsens Liston. Efter en liten stund var det åter två harar på benen där Tomas fick fälla den hare som Curts hund drev. Den haren fick Marcus efter en språngmarsch fiska upp i Dörrsån då den ramlade i från en bro och följde med strömmen en bit nedströms. Det blev med andra ord en lyckad dag för Marcus som gav mersmak åt harjaktens ädla konst.

Text: Curt Alstergren

Foto: Pär Nord

Gräftåvallen

Gräftåvallen

 

Curt Alstergren

Curt Alstergren

 

Sven-Olof Nilsson, Birger Eriksson, Curt Alstergren, Oliver Bodin Nord, Jan-Erik Hellman

Sven-Olof Nilsson, Birger Eriksson, Curt Alstergren, Oliver Bodin Nord och        Jan-Erik Hellman

 

Farfar Curt Alstergren med Max Alstergren, skytten Marcus Ekeljung med sonen Jakob

Farfar Curt Alstergren med Max Alstergren, skytten Marcus Ekeljung med      sonen Jakob

 

Olle Lindqvist med sonen Jack, Jakob Ekeljung, Curt Alstergren, Marcus Ekeljung, Jan-Erik Hellman, Oliver Bodin Nord

               Olle Lindqvist med sonen Jack, Jakob Ekeljung, Curt Alstergren,                     Marcus Ekeljung, Jan-Erik Hellman, Oliver Bodin Nord