Stövarjaktens Dag Gräftåvallen

Stövarjaktens dag 28 oktober

Dagen startade med att vi träffades i Gräftåvallen där vi möttes upp av dagens jaktvärd Curt Alstergren som berättade vart han visste vart haren hade varit under natten.

Vi var ett gäng på 15 personer som nu var full av förväntan av att få höra stövarna driva haren.

Det var en hård yta med ca 1 cm nysnö på som gjorde det tufft för stövarna att hitta där haren låg och tryckte. Efter ca 1 timme så började för dagen Hamilton stövaren Östansjöns Ila att driva haren och en lättnad för oss alla att få höra stövarens skall.

Haren valde att dra över vägen och vi bestämde och för att passa ut, Haren lyckades inte lura hunden och den bestämde sig att då ge sig fram på vägen där till dagens enda skytt Robin Sundh stog rätt ,och glädjen lyste rakt in i hans ögon. Vi samlades efter detta för att se Robin ta ur harens innehåll och barnen fick se hur man gjorde detta. Jämtland Härjedalen bjöd oss alla på fika och korven smakade extra bra samt att kaffet värmde några frusna harjägare.

Efter fikat så var det dags igen att släppa stövaren, det tog ett tag men sen så fick vi upp dagens andra hare, som var väldigt svårdriven där det var mer is i skogen än snö. Så i detta fall vart haren vinnare då den lyckades till slut lura stövaren. En väldigt lyckad Jaktdag med massa ungdomar som följde med, och jag tror nog att några vart sugna på mera harjakt i framtiden.

Anders Holmberg

Per Nord är nervös innan upptaget, Robin Sundh väntar glatt.

 

 

 

 

 

 

 

Från vänster Johann Svedjesten,Jesper Sundh,Birger Eriksson,Oliver Nord,

Robin Sundh,Rickard Svedjesten,Jakob Ekeljung,Marcus Ekeljung,

Jack Lindqvist,Olle Lindqvist,Rasmus Ekeljung,Kristina Wahlberg.

Saknas på bild Pär Nord Anders Holmberg, Curt Alstergren

 

 

 

 

 

 

 

 

Östansjöns Ila jobbade bra med haren